SETTSYD – En inspirationskälla för många lärare

I slutet på Oktober arrangerades SETTSYD för första gången. Under de senaste åren har SETT (Scandinavian Educational Technology Transformation) ägt rum varje vår i Stockholm. Nu var det alltså dags för Malmö. Mässan och konferensen riktar sig mot det moderna och innovativa lärandet. För att få ut mesta möjliga av dessa mässor är det bäst att även ha tillgång till alla föreläsningar. Föreläsningarna är en guldgruva och de handlar inte bara om IKT utan har sin grund i lärandet. Ur ett digert utbud är det svårt att välja ut något enskilt som var extra intressant. Här kommer i alla fall några guldkorn.

Det är med glädje vi även märker att Halmstad finns med på kartan. @frokenflipp eller Lotta Karlsson som hon heter föreläste om Det flippade lärandet med förmågorna i fokus. Det pratas mycket om flippat lärande och många kopplar det automatiskt till teknik. Ta tillfället i akt att se på hennes föreläsning här på PedagogHalmstad då hon med entusiasm pratar om lärandet och med förmågorna i fokus. Hennes tankar är något som alla borde lyssna till då hon belyser läroplanen och vad vi bör fokusera på i vår undervisning. Helt klart tankeväckande!

Då det var många parallella spår med föreläsningar under dagarna var det omöjligt att ta del av allt. En annan intressant genomgång svarade Sara Bruun för. Hennes föreläsning handlade om ett gammalt svenskt verktyg, nämligen Skype. Nu händer det något i våra klassrum och många lärare använder idag Skype in the Classroom och Mystery Skype. I Mystery Skype kopplar man upp sig mot en annan skola i världen och ställer frågor för att lista ut var de är. Ett härligt sätt att förena dagens teknik med såväl geografi som engelska. Du kan också ta del av gästföreläsare i konceptet.

https://education.microsoft.com/skypeintheclassroom?

Vi fick också del av en mindre sittning med Susanne Kjällander vars projekt och forskning vi följt ett tag. Hon riktar sig mot förskolan och vad som händer i barngrupper när man inför digitala verktyg som bl.a iPads. Hennes projekt kallas för Plattan i mattan och hon är också delaktig i webbplatsen och projektet AppKnapp.

susanne kjällander

Ett sista guldkorn var föreläsningen med Ulrika Ahlqvist som berättade om hjärnans funktionalitet. Även om det var en hel del humor och att vi redan visste mycket av vad som påverkar hjärnan var det nyttigt att få det uppdaterat och repeterat. Det väcker lite tankar om hur vi lever och agerar idag. Kanske behöver vi ibland stanna upp och reflektera.

Föreläsningarna är överlag av mycket hög kvalitet och med ett blandat utbud med lärande i fokus. Håll gärna utkik efter SETT och SETTSYD 2016!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s