2 minuter med Anna Strandgren, verksamhetsutvecklare

Anna Strandgren är en av sex verksamhetsutvecklare, så kallade vukare som arbetar inom Barn- & ungdomsförvaltningen i Halmstad kommun. Har du/ni på er skola funderat på vad ni kan använda denna spetskompetens och stöd till? Anna lägger stort fokus just nu på nyanlände elever men har även ett stort fokus på språkutveckling och SvA.

Tillsammans med Biljana driver Anna bloggen ”Språkutveckling med duoab”

https://duoab.wordpress.com

”DuoAB (namnet har en av våra fd rektorer gett oss)består av oss Anna Strandgren och Biljana Mackic.

Vi har tidigare arbetat som lärare i svenska som andraspråk, svenska och engelska på Östergårdsskolan 4-9  i Halmstad. Under några år arbetade vi även 20% vardera som svenska som andraspråksutvecklare i Barn och Ungdomsförvaltningen i Halmstad Kommun. Hösten 2015 blev vårt arbete med ”BUF:S stödmaterial för svenska som andraspråk” klart. Materialet är ett stöd vid planering, genomförande och uppföljning av ämnet svenska som andraspråk och utgår från skollag/förordning, forskning samt beprövad erfarenhet och är kopplat till de verksamhetsbesök i SvA vi gjorde i samband med att underlag till stödmaterialet togs fram.

Sedan hösten 2015 arbetar Anna som verksamhetsutvecklingskonsult i Barn och ungdomsförvaltningen i Halmstads Kommun med fokusområde flerspråkighet. I arbetet som verksamhetsutvecklingskonsult ingår bl a att handleda och fortbilda i ämnet svenska som andraspråk. Anna är även ansvarig för kommunens nätverk för lärare i svenska som andraspråk. Biljana arbetar sedan våren 2016 som rektor på Östergårdsskolan i Halmstad”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s