Illustration, två siluetter i gult, grönt, organge mot lila bakgrund, texten Halmstad Pride din självklara rätt att vara den du är och älska den du vill

Nu har du chansen att anpassa din undervisning inför nästa veckas Pride – och läsåret som helhet. West Prides HBTQI-guide innehåller tips på hur du på ett enkelt sätt arbetar med HBTQI-frågor och normkritik från förskoleklass upp till årskurs 9. Förutom pedagogiska tips består guiden av bok- och filmlistor och där finns också en länklista för dig som vill fördjupa dina kunskaper.

Guiden finns med inriktning mot F–3, 4–6 och 7–9 och är gjord av West Pride i Göteborg. Barn- och ungdomsförvaltningen har varit med och stöttat projektet.

Beställ din guide hos West Pride.

Fram till den 11 september finns de olika inriktningarna även att ladda ner här på webbsidan:
HBTQI i skolan åk F-3
HBTQI i skolan åk 4-6
HBTQI i skolan åk 7-9

Det här är Halmstads Pride

Prideveckan i Halmstad startar den 4 september och avslutas med finalen den 9 september då det blir parad, aktiviteter och konsert i Norre katts park. Ett festligt arrangemang som vill synliggöra normer som diskriminerar och lyfta mångfalden i människors sexuella läggningar och identiteter, vilket är ett arbete som behöver göras varje dag året om.

Läs mer om den inkluderande kommunen och Pride på Halmstad.se

Written by 

Kommentera