Mitt namn är Åsa Karlsson och jag har skapat en digital julkalender. Det kommer att öppnas en ny lucka varje dag kl 8:00 på Kärnhuset Halmstads YouTube-kanal, https://www.youtube.com/user/ITinstruktionerBUF/videos.  Inriktningen på denna kalender är att använda en Chromebook samt Googles webbläsare Chrome.

Det jag tipsar om är inga nyheter, men kanske något tips/inspiration eller påminnelse om vilka funktioner som finns. Jag hoppas alla kan få något tips.

Dra nytta av tekniken

Att ha tillgång till digitala verktyg måste inte innebära extra uppgifter. Det vi redan gör kan vi fortsätta göra, men kanske på ett nytt sätt – med hjälp av digitala verktyg. Vi kanske kan vara smarta och dra nytta av funktioner som finns och utveckla det vi gör och göra det på ett nytt vidareutvecklat sätt.

Tanken med tipsen är att kunna underlätta och utveckla användandet av Chromebooks och/eller Google Chrome.

Fungerar det inte eller inte ser likadant ut kan det bero på versionen av din Chromebook eller Google Chrome. Inte alltid, men oftast, finns funktionen som jag visar på alla enheter men kanske på någon annan plats. Det kan vara värt att leta lite. Det jag visar gällande webbläsaren Chrome fungerar inte exakt på samma sätt om du använder Chrome-appen på till exempel en iPad.

Har ni frågor och eller funderingar är ni självklart välkomna att höra av er till mig, Åsa Karlsson, asa.a.karlsson@halmstad.se.

Written by 

Kommentera