Av Åsa Karlsson, utvecklare med inriktning IT och lärande, Resurscentrum Kärnhuset


Jag har skapat en julkalender med kreativa tips för iPad. Den består av 24 ”luckor”. Det kommer att öppnas en ny lucka varje dag kl 8 på Kärnhuset Halmstads YouTube-kanal, https://www.youtube.com/user/ITinstruktionerBUF/videos

Det jag tipsar om är inga nyheter på iPaden men förhoppningsvis en inspiration till vad man kan göra med iPaden tillsammans med barnen. Jag har utgått från appar som finns som standard på de flesta iPads t.ex. kameran, röstmemo, pages, clips mm. Jag hoppas alla kan få inspiration till nya kreativa aktiviteter med iPad, även om det inte är nyheter kan det vara nya tips och idéer.


Dra nytta av tekniken på ett smart sätt

Att vi har tillgång till digitala verktyg måste inte innebära extra uppgifter, det vi redan gör kan vi fortsätta göra men kanske på ett nytt sätt med hjälp av digitala verktyg. Vi kanske kan vara smarta och dra nytta av funktioner som finns och utveckla det vi gör och göra det på ett nytt vidareutvecklat sätt.

Tanken är att tipsen skall kunna användas tillsammans med barn i de flesta åldrar. Några tips passar bättre för de yngre barnen och några tips passar bättre för de äldre barnen. Förhoppningsvis kan man dra nytta av tipsen även i skolan. Utifrån tipsen kanske man kan anpassa dem efter barngruppen och justera dem så att passar i verksamheten. Digital teknik är ingen ”happening”; det är en del av vår vardag.


Fungerar det inte eller inte ser likadant ut kan det bero på versionen av din iPad. Prova om det kan hjälpa med att uppdatera iPaden. Har ni frågor och eller funderingar är ni självklart välkomna att höra av er till mig, Åsa Karlsson, asa.a.karlsson@halmstad.se.

Kommentera