Exam.net är en digital provplattform som är oberoende av vilket digitalt verktyg eleven har. Eleverna behöver varken installera något eller registrera konto. I Halmstad har vi licens för åk 7-9 och gymnasieskolorna.

Exam.net är en digital provplattform som är oberoende av vilket digitalt verktyg eleven har. Eleverna behöver varken installera något eller registrera konto.

I Halmstads kommun har vi licens för de kommunala grund- och gymnasieskolorna. För grundskolorna tas kostnaden för åk 9 med centrala medel medan övriga årskurser står respektive skola för. För mer information angående licenser grundskola kontakta Jan Nilsson, jan.e.nilsson@halmstad.se.
För gymnasieskolorna gäller licensen alla årskurser.

Om eleven använder iPad har nu Exam.net lanserat sin nya app som finns att hämta i apps@works. Den stora skillnaden är att eleven direkt öppnar appen och skriver in provnyckeln istället för att gå via en webbläsare till exam.net och sedan välja appen SEB (Safe Exam Browser).

Skapa ett lärarkonto

  1. Gå till webbsidan https://exam.net, klicka på fliken Lärare
  2. Välj land.
  3. Fyll i namnet på din skola, var uppmärksam på att det står rätt ort efter då det finns fler skolor i Sverige med samma namn.
  4. Klicka på din skolas namn och fyll sedan i dina uppgifter.
  5. Godkänn användarvillkoren och personuppgiftspolicyn.
  6. Klicka sedan på Registrera.

Efter att du har registrerat ett konto kan du logga in med din mailadress och ditt valda lösenord.

Om du har ett konto sedan tidigare kan du helt enkelt logga in från samma plats.Hjälpfilmer

Här finns några filmer kring hur de olika delarna i exam.net fungerar