Google Meet är Googles egen tjänst för att hålla videomötet både inom och utom organisationen. Google Meet är en del av G Suite som vi i Halmstads kommun har tillgång till (så väl som att vi har tillgång till Office 365). Som lärare har du möjlighet att använda dig av det som lämpar sig bäst för din undervisning.

Google Meet är en enklare version av Microsoft Teams mötesversion, men funkar enkelt och lätt genom att deltagarna klickar på en länk som gör att de kan ansluta till ett möte omedelbart.

Den som har tillgång till ett G Suite-konto (vilket vi har i Halmstads kommun genom vår kommunadress) kan starta ett videomöte.

Google Meet finns som webbversion samt app till iOS/iPadOS och Android.


Starta ett videomöte i Google Hangouts Meet

Du kan starta ett möte direkt i en webbläsare. Om någon skickar dig en adress med en möteslänk klickar du bara på länken för att gå med i samtalet. Du kan även starta ett möte via en smart enhet.

Obs! Du kan även skicka möteslänken till personer utanför din organisation, men någon inom din organisation måste ge dem tillgång till videomötet.


Gör så här

  1. Klicka på Gå med i eller starta ett möte.

2. Ange ett smeknamn eller lämna det tomt om du vill starta ett eget möte. Klicka på Fortsätt.

3. Klicka på Gå med nu.

4. Om du vill lägga till någon i ett möte väljer du ett av nedanstående alternativ:

  • Klicka på Kopiera anslutningsinformation och klistra in mötesinformationen i ett e-postmeddelande eller i en annan kanal.

  • Längst upp till höger finns en knapp för att lägga till fler personer. Klicka på Lägg till personer och välj ett alternativ:
    – Under avsnittet Bjud in anger du ett namn eller en e-postadress och klickar på Skicka inbjudan.
    – Under avsnittet Samtal anger du ett telefonnummer och trycker på Ring.

5. Om du bjuder in personer utanför din organisation (i detta fall Halmstads kommun) behöver du manuellt godkänna dessa personer genom att klicka på Tillåt. Personer inom din organisation ansluts automatiskt.