Matteappen är en digital tjänst för lärare och elever att använda i matematikundervisningen. I Matteappen räknar elever för hand, svaren rättas automatiskt och hela elevens uträkning skickas till lärare i realtid. Det möjliggör för lärare att följa elevers kunskapsutveckling, oavsett ifall man arbetar i klassrummet eller på distans. Appen har färdigt innehåll för hela grundskolan så att lärare enkelt kan individanpassa nivån, oavsett vilken årskurs man undervisar i.

Halmstads kommun har en flerårig kommunlicens för alla årskurser i den kommunala grundskolan. Det innebär att alla lärare och elever har fri tillgång till tjänsten. Matteappen funkar på alla plattformar och kan användas både i klassrummet och i hemmet.


Kom igång

Elever laddar ner Matteappen till sin iPad eller Chromebook och lärare skapar konton, elevuppdrag och följer elevers progression på teachers.matteappen.se.

I augusti 2020 erbjöd Matteappen utbildningswebbinarier utan kostnad för Halmstads lärare. Här finns ett samlat filmklipp med det innehåll som presenterades på webbinarierna både för dig som nybörjare och för dig som redan använder Matteappen.


Innehållsförteckning till filmklippet:
0:00 Grundläggande information 1:45 Hur Matteappen funkar för elever 7:03 Lärarwebben – skapa övning 10:56 Följ elevers resultat på övning 12:43 Se elevers uträkningar 13:46 Anonymisera elevers uträkningar 14:28 Se flera försök av elev 15:38 Hjälpkö 16:53 Individanpassa med elevgrupper 19:38 Prov i Matteappen 22:07 Provläge för elever i Matteappen 23:54 Rätta prov 24:40 Ändra rättning i Matteappen 25:37 Filtrera övningar 25:53 Statistik 26:09 Skapa egna uppgifter 26:15 Arkivera övningar 26:39 Support 27:42 Arbetssätt – elevexempel i helklass 30:00 Arbetssätt – veckoavstämning 31:50 Arbetssätt – Tips för läxorSkapa lärarkonto

På YouTube finns flertalet filmer som visar hur du från grunden kommer igång med att börja använda Matteappen till att arbeta formativt på distans. Där uppdateras kontinuerligt med fler filmer.Skärminspelning på en iPad

Eleven kan enkelt göra en skärminspelning på sin iPad. Se exempel på en skärminspelning här:

Skärminspelning från elev  

Så här gör du skärminspelning på en iPad


Matteappens guide och FAQ

Här hittar du allt du behöver veta för att komma igång med Matteappen tillsammans med dina elever. På hjälpsidan får du hjälp med hur du skapar lärarkonto, skapar klass, lägger till elever samt skapar övningar. Det finns också instruktioner kring hur du hanterar lärar- resp elevkonton, en engelsk guide samt tips och en FAQ.


Länkar

Till lärarwebben:  https://teachers.matteappen.se/login

Till elevwebben:  https://students.matteappen.se/login

Till vårt hjälpcenter:  https://intercom.help/matteappen/sv/


Kontakt

Matteappen
Henrik Appert, VD Matteappen
henrik@matteappen.se
073-322 10 55

Halmstad
Anette Klarén, utvecklare IT och lärande
anette.klaren@halmstad.se
070-220 53 70