Bokomslag i grönt med foto på barnben på gungor, porträttbild långhårig kvinna som tittar ur bild

Den 23 november blir det föreläsning med konsulten Suzanne Axelsson som har studerat riskfylld lek i och utanför Sverige. Hon menar att det är dags att vi omvärderar det som brukar kallas farlig lek. Barn behöver snarare testa sina förmågor för att förstå vad de kan och vad de behöver lära sig och öva på, för att sedan kunna utveckla en sund förmåga att ta hand om sig själva.

I föreläsningen lyfter Suzanne Axelsson betydelsen av den riskfyllda leken för alla barn, i förskolan, i fritidshemmet, i skolan och under fritiden. Hon delar också med sig av inspiration från många delar av världen som väcker samtal och reflektion.​

Riskfylld lek behöver inte vara farlig. Och även om vi vuxna har olika värderingar och övertygelser så är det bra att vi börjar prata om värdet av den riskfyllda leken.

Susanne Axelsson har bakgrund som förskollärare, rektor och lärarutbildare och har skrivit boken Riskfylld lek och undervisning. Hon har studerat så kallad riskfylld lek i bland annat Sverige, Kina, USA, Australien och Grekland.

Datum för föreläsningen: 23 november klockan 18.00-19.30

Anmälan:
Som enskild person anmäler du dig här och vill du anmäla en grupp mejlar du i stället michaela.stenström@halmstad.se

Foto: Lärarförlaget

Written by 

Kommentera