Skärmdump av hemsida i orangea toner med rubriker, foton, illustrationer och ett porträttfoto på en kvinna med glasögon.

Nu är det klart. Alla som arbetar i Halmstads kommuns förskolor kan sedan månadsskiftet använda den digitala tjänsten Förskoleforum.
­–­ Det här blir förhoppningsvis ett tillskott till alla pedagoger och rektorer i våra verksamheter, säger Jennie Aronsson, utvecklare med inriktning förskolans verksamhet.

Förskoleforum består av flera delar, bland annat nyheter, en idébank och fortbildningspaket. Det finns också möjlighet att ställa frågor direkt till en expertpanel.
– Här finns allt som berör förskolan. Tillgång till material baserat på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet, med korta forskningsartiklar som tar fem till tio minuter att läsa. Ibland med följdfrågor att arbeta vidare med i verksamheten, berättar Jennie Aronsson.

Beslutet att köpa in tjänsten är taget av verksamhetscheferna för förskola, Darinka Ribic och Leif Ljungberg, tillsammans med forsknings- och utvecklingschefen Mattias Hoffert. Avtalet gäller till att börja med i ett år, därefter kan en förlängning bli aktuell.

Så här fungerar inloggningen

Du som inte har haft ett konto på Förskoleforum tidigare har fått ett aktiveringsmejl från noreply[at]studentlitteratur.se med en engångslänk. Där skapar du lösenord och kommer in på tjänsten. I fortsättningen loggar du sedan in med din mejladress som användarnamn och lösenordet du skapat.

Om du redan har en inloggning fortsätter du med samma användaruppgifter som tidigare. Har du glömt dem kan du skaffa ett nytt aktiveringsmejl genom att klicka på ”Logga in” och scrolla ner till den blå länken ”Glömt lösenord?”. Följ sedan instruktionerna.

Har du frågor?

Foto: Förskoleforum.se och Jennie Aronsson

Written by 

Kommentera