Leende blond kvinna och två glada män framför en inspelningsstudio

I premiäromgången av Utbildningspodden är temat skolsegregation, och i första avsnittet möter du samordnarna Frida Ahlgren och Ansuman Jammeh från Skolan Mitt i Byn. Tillsammans med programledaren Thomas Karlsson pratar de Pippi-mentalitet, relationsministrar, och vikten av att se på barn och ungdomar med snälla ögon.

Avsnitten, som är ca 20 minuter, är tänkta att lyssnas på i tjänsten och diskuteras på APT. Vi släpper ett i veckan och du hittar det första avsnittet “Eldsjälar och vardagshjältar” på Soundcloud och här på Pedagog Halmstad. Gå in och lyssna!

Varför podd?

Initiativet kommer från vår tidigare förvaltningschef Pauline Broholm-Lindberg och podcasten är ett sätt att nå ut i en stor förvaltning. Men framför allt är det ett sätt att möjliggöra samtal mellan olika professioner, skapa vi-känsla och öppna upp för viktiga frågor. Att ge plats åt det som skaver och fokusera på ämnen som är viktiga i våra förskolor och skolor men som vi sällan har tid att prata om. Det är också ett sätt att berätta vår egen historia.

Written by 

Kommentera