I det här projektet vill barn- och ungdomsförvaltningen ge dig som lärare de bästa förutsättningarna för att du ska få möjlighet att utveckla och förädla din undervisning så att den möter dina elevers behov. Vi tror att kvalitativ undervisning utgår och byggs från de elever som faktiskt sitter i klassrummet. Det är deras förutsättningar och behov, styrkor och förmågor som utgör den nödvändiga information du som lärare behöver för att planera och genomföra en undervisning som låter alla elever utvecklas så långt som möjligt.


Undervisning goes tailor made!

En framgångsrik undervisning som kan påvisa progression i elevernas resultatutveckling behöver vara tailor made. Läraryrket har mer likheter med den skicklige skräddaren än med säljaren i varuhuset. För att du som lärare ska få de bästa förutsättningarna att göra det som du är skickligast på; analysera effekterna av din undervisning och planera och genomföra en undervisning som låter dina elever utvecklas så långt som möjligt, erbjuder projektet dig följande:

  • Skräddarsydda kunskapskartläggningar, diagnoser och prov efter varje lärares önskemål
  • Skräddarsydda resultatrapporter på elevers arbete och analysstöd av resultatrapporter
  • Stöttning i att besluta om planering baserat på resultat
  • Bygga skräddarsydda progressionsträd för varje klass efter varje lärares önskemål
  • Tillgång till personlig avstämning och support 1 gång per vecka via videolänk med representant hos Matteappen
  • Deltagande i professionsnätverk tillsammans med matematikkollegor där du förväntas bidra och kan få stöd utifrån pedagogiska dilemman