Inläsningstjänst öppnar upp Polyglutt, Polylino och Begreppa för ukrainska flyktingar helt gratis. De får tillgång till alla böcker, inklusive de som kan lyssnas på på ukrainska. I Begreppa lägger de till ukrainska som språk och ryska som undertexter till sina Begreppa filmer.


”Vi ser alla med förskräckelse på utvecklingen i Ukraina. Att se hur hela samhällen nu ställer om för att möta en ny flyktingvåg, direkt efter alla umbäranden efter pandemin, skapar en känsla av gemenskap och styrka i våra demokratiska samhällen. För oss på ILT Inläsningstjänst/ILT Education innebär detta också att vi snabbt behöver ställa om, framför allt i våra tjänster. Vi känner igen situationen från 2015 då svenska mottagandet blev stort och behovet av våra tjänster ökade kraftigt. Nu laddar vi med stor kraft för att möta svenska skolans behov av att stötta ukrainska elever”

Jakob Skogholm VD ILT Inläsningstjänst

Polyglutt och Polylino

Böcker och litteratur kan vara ett bra verktyg att använda med barn och ungdomar när man pratar om svåra ämnen och svårhanterade känslor. Med Polyglutt och Polylino skola kan familjer få tillgång till tusentals böcker, av vilka många är tillgängliga att lyssna på på flera språk, inklusive ukrainska. Båda tjänsterna kan nås med en smartphone, surfplatta (Android & iOS) och dator.

I Polyglutt och Polylino skola finns en ny bokhylla som heter ”flykt” med böcker som kan vara särskilt bra att använda för att prata med barn och unga i dessa svåra tider. Om du vill hitta de böcker som är tillgängliga att lyssna på ukrainska, välj språkhyllor inom tjänsterna och scrolla ner på sidan tills du hittar ukrainska.

Polyglutt och Polylino skola är nu tillgängliga för ukrainska flyktingar att använda gratis i Sverige – ILT Inläsningstjänst (inlasningstjanst.se)


För att komma åt Polyglutt och Polylino skola gratis, följ länkarna nedan och använd dessa inloggningsuppgifter:

Polyglutt förskola
Användarnamn: HelpUkraine
Lösenord: Peacenow

Webbversion
iOS
Android

Polylino skola
Användarnamn: HelpUkraineschool
Lösenord: Peacenow

Webbversion
iOS
Android

Tjänsten kommer att öppnas upp på samma sätt även i Finland, Norge, Tyskland, UK, USA och Kanada.


Begreppa

Med Begreppa kan lärare använda samma material för alla elever och även förstå läromedlet själv och allt finns på svenska också. I Sverige lägger de även till ukrainska i Läromedelsguiderna, det vill säga en pedagogisk översättning av befintliga läroböcker från de största förlagen i Sverige. (Gleerups, Liber, Sanoma, Natur och kultur m.fl.)

ILT lägger kontinuerligt till ukrainska som språk till över 200 filmer under de närmaste månaderna. Från och med idag finns det tio filmer tillgängliga i Begreppa med ukrainska undertexter, och på veckobasis kommer 40 nya filmer att läggas till med undertexter. De kommer också att lägga till ljud på ukrainska till filmerna under våren, och till sommaren kommer 250 filmer att finnas tillgängliga på ukrainska.

ILT Inläsningstjänst främjar inkludering med alla sina tjänster och vill stödja alla familjer som har fördrivits från sina hem till följd av den fortsatta humanitära krisen i Ukraina. De lägger därför också till 80 nya filmer per månad med ryska undertexter i Begreppa.

Nu öppnar vi upp Begreppa gratis till ukrainska flyktingar – ILT Inläsningstjänst (inlasningstjanst.se)

Vi kommer att öppna upp tjänsten på samma sätt även i Finland och Norge.

För att komma åt Begreppa gratis, följ de relevanta länkarna nedan och använd dessa inloggningsuppgifter:
Begreppa: app.begreppa.se
Användarnamn: Helpukrainebegreppa
Lösenord: Peacenow


Om du har några frågor om att komma åt ILT:s tjänster, eller något annat problem uppstår, vänligen kontakta deras kundtjänst via kundsupport@inlasningstjanst.se så hjälper de dig gärna med din fråga.

Written by 

Kommentera