Det säger Lotta Karlsson, rektor på Andersbergsskolan, i Hallandspostens fina reportage om skolans förändrings- och utvecklingsarbete i årskurs F-3. I reportaget möter du också den nya specialpedagogen Camilla Hallner, idrottsläraren Helena Kihlberg Bystedt som varit 36 år på skolan för att hon tycker så mycket om den och nyrekryterade lärarna Hanna Svensson och Matilda Dahlqvist. Och inte minst eleverna Hira Ercen och Gaith Taskie.

– Jättebra. Det är en jättebra skola. Det kan bli lite bråk ibland men här finns inga elaka. På rasterna spelar vi fotboll, jag spelar för Halmia och jag hejar på Barcelona och min bästa spelare är Messi, svarar Gaith när Hallandspostens journalist undrar hur han trivs.

Hanna Svensson, som är en av totalt sex nyexaminerade som skolan och rektor Lotta Karlsson lyckades rekrytera förra året berättar i reportaget varför hon valde just Andersbergsskolan, vid sidan om att hon hört gott om skolan från andra.
– När jag kom hit på intervju fastnade jag för att det fanns ett sånt driv här. Man försöker inte dölja att det finns utmaningar men man vill utvecklas och bli bättre och det var det som lockade. Man kände att man skulle få vara med och göra en förändring och att skolan inte var rädd för att testa nya saker.

Artikeln i sin helhet hittar du på Hallandsposten.se (förutsatt att du är prenumerant).

Foto (beskurna skärmbilder): Hallandsposten/Jari Välitalo
Citat: Hallandsposten/Cecilia Welin

Written by 

Kommentera