Magnus Bengtsson, eller clownen Mango som han också kallas erbjuder cirkusskola via skapande skola.

Att se artisterna på en cirkus kan vara både spännande och roligt. Magnus Cirkusskola bjuder på både skratt och spänning. Just nu åker Magnus Bengtsson och sin medarbetare Sille Adolph runt på skolor och håller workshops för skolklasser runt om i Halland.
Det är så roligt att uppträda för barnen, de har inget filter utan ställer sina frågor direkt under föreställningen, det är bara roligt säger Magnus Bengtsson.

Barnen sitter på rad och väntar, en krispigt kylig men solig morgon på utanför sin förskola. Clownen Mango är stressad. Han kommer inrusande och börjar leta runt bland sina grejer innan han börjar jonglera med käglor på en stol. Då kommer hans medhjälpare in och ser frågande på honom. Hon påpekar att han glömt att ta på sig sina byxor. Han har bara kalsonger på sig. Barnen skrattar sen är showen igång. Det bjuds på både skratt och spänning. En blandning av clowneri, akrobatik och även lindans.  Sille Adolph är en renommerad lindansare och cirkusartist från Tyskland, som nu turnerar runt på skolor med Magnus Cirkusskola. Det är underhållande för både stora och små.

Workshops för skolklasser
Magnus cirkusskola är en del av utbudet i konceptet skapande skola. Ofta handlar det om workshops för skolklasser. Då får man under tre olika tillfällen prova på lindans, akrobatik, jonglering. Det handlar om grundläggande tekniker för jonglering med bollar, ringar, devilsticks, diablo, lindans, klot, trapets, akrobatik och clowneri. För ändamålet krävs en gymnastiksal.  Ibland bjuds det även på cirkusshow tex för de yngre barnen.

Här bjuds det på cirkusshow på förskolan.
I vanligare fall handlar det om workshops.

Skapande skola har ett program med väldigt varierat utbud. Det handlar om att förstärka undervisningen på skolorna med skapande workshops.
– Kreativitet är den viktigaste förmågan som vi kan lära våra elever eftersom ingen vet hur framtiden kommer att se ut. Målet med skapande skola är att alla elever ska få möta en mängd olika kulturformer under sin skoltid och att eleverna ska ha möjlighet att påverka på vilket sätt som deras kunskaper ska gestaltas, säger Ulrika Andersson, Kulturkonsulent, Halmstads kommun.

Ett spännande utbud
I de olika workshops som skapande skola erbjuder får eleverna prova på olika kreativa och utmanande och utforskade undervisningsformer. Det handlar om att gestalta sina kunskaper genom olika uttryck. Inför varje termin tas det fram ett nytt program med workshops. Ett program som spänner mellan ämnen som dans, cirkus, konst, drama, film till animation och serietecknande för att nämna några områden. Egentligen är det bara fantasin som sätter stopp. Skolor kan också själva komma med förslag på skapande workshops utifrån sina egna behov. Skapande skola är dessutom gratis.

– Majoriteten av barn och unga lär sig bäst genom att använda kroppen och “göra” uppgifter, inte genom att lyssna , läsa eller skriva. Många lärare har inte kunskapen och erfarenheten och det är därför som skapande skola är så bra då skolan kan få hjälp av professionella dramapedagoger, filmare, fotografer etc, säger Ulrika.

Sille Adolph är en duktig lindansare.

Är du intresserad av skapande skola kontakta gärna Ulrika Andersson för bokning och mer information.
Ulrika Andersson
Telefon: 070-215 11 10

Written by 

Kommentera