En man med glasögon och grön tröja, till höger en kvinna i gult med glasögon, bredvid henne en kvinna i vit skjorta och glasögon och längst till höger en kvinna i orange tröja. Ovanför dem en röd skylt med "on air" i lysande vitt.

I ”Språket – en investering för livet” diskuterar barnskötaren Malin Karlsson, rektorn Anki Govenius och skriv, språk och läsutvecklaren Jennie Aronsson språkutveckling i förskolan. Tidens betydelse för språkinlärning och sambandet mellan ordförråd och världssyn är ett par av frågeställningarna. Thomas Karlsson leder samtalet.

Du hittar avsnittet på Soundcloud och alla avsnitten här på Pedagog Halmstad.

Avsnitten är ungefär 20 minuter långa så du kan lyssna på avsnitten i tjänsten och till exempel diskutera på APT. Varje vecka släpper vi nya avsnitt.  

Varför podd? 

Initiativet kommer från vår tidigare förvaltningschef Pauline Broholm Lindberg och podcasten är ett sätt att nå ut i en stor förvaltning. Men framför allt är det ett sätt att möjliggöra samtal mellan olika professioner, skapa vi-känsla och öppna upp för viktiga frågor. Att ge plats åt det som skaver och fokusera på ämnen som är viktiga i våra förskolor och skolor men som vi sällan har tid att prata om. Det är också ett sätt att berätta vår egen historia. 

Först ut är fyra avsnitt på temat skolsegregation.

Written by 

Kommentera