En man i skjorta och glasögon, en kvinna med rutig kappa och glasögon och en man i blå polotröja.

Vad är det vi inte pratar om?

I fjärde och sista avsnittet i serien kring skolsegregation träffar vår programledare Thomas Karlsson barn- och ungdomsförvaltningens före detta förvaltningschef, Pauline Broholm Lindberg, och Maria Seger, som är jämställdhetsutvecklare. I det här avsnittet sammanfattar vi de tidigare avsnitten och pratar om hur Halmstad ser ut idag. Vi samtalar också om vad det är vi inte pratar om, vilka krafter som finns och vilken roll våra värderingar har.

Du hittar avsnittet på Soundcloud och alla avsnitten här på Pedagog Halmstad.

Avsnitten är ungefär 20 minuter långa så du kan lyssna på avsnitten i tjänsten och till exempel diskutera på APT. 

Varför podd?

Initiativet kommer från vår tidigare förvaltningschef Pauline Broholm Lindberg och podcasten är ett sätt att nå ut i en stor förvaltning. Men framför allt är det ett sätt att möjliggöra samtal mellan olika professioner, skapa vi-känsla och öppna upp för viktiga frågor. Att ge plats åt det som skaver och fokusera på ämnen som är viktiga i våra förskolor och skolor men som vi sällan har tid att prata om. Det är också ett sätt att berätta vår egen historia. 

Först ut är fyra avsnitt på temat skolsegregation.

På bilden ser du Jan Severinsson, tekniker på kulturförvaltningen och den som klippt poddavsnitten, Pauline Broholm Lindberg och Thomas Karlsson, programledare och lärare och processutvecklare på utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen.

Written by 

Kommentera