Kollage med tre bilder, tre barn sitter och äter korv med bröd, barn i reflexvästar köar till lekstuga i form av glasskiosk och ett barn möter en vuxen förklädd till lejon.

I år firas Förskolans dag vid hela tre olika datum eftersom Kristi Himmelfärdsdagen inföll den 18 maj. På Hjortens förskola såg man till att fira den 25 maj med glass i den nya kiosken och på Karlsro förskola ackompanjerades aktiviteterna med grillad korv i utemiljön.

Förskolan lägger grunden för lärandet som fortsätter i resten av våra barns liv. Därför vill vi passa på att uppmärksamma alla våra barn och pedagoger i förskolan. På Hjortens förskola firades Förskolans dag med glassköp i den nyinvigda kiosken. Kiosken och lekstugan är en ny lärmiljö som skapats utifrån ett utvecklingsområde kring undervisning och lärande utomhus. När glassen var uppäten fortsatte barnen leka kiosk hela förmiddagen. På Karlsro förskola bjöds det på en mängd populära aktiviteter som ansiktsmålning, massage, möjlighet till odling och en hel del lek i det gröna.

Kollage med fem bilder på förskolebarn i reflexvästar i gult och orange som äter glass, odlar i jord, får låtsaspengar, tar emot ansiktsmassage och har ansiktsmålningar.

Text: Michaela Stenström, Anna Lehmusto
Foto: Hjortens förskola och Karlsro förskola

Written by 

Kommentera